Error in Lessons and cvs state

I downloaded cvs state of jme physics and I ran each lesson's classes.

in Lesso1 that's the error :



java.lang.IllegalStateException: Geom with native address 0xcab02200cab1dd0 not found!
   at org.odejava.Geom.getGeomFromNativeAddr(Geom.java:267)
   at org.odejava.collision.Contact.getGeom1(Contact.java:202)
   at com.jmex.physics.impl.ode.OdePhysicsSpace.iterateContacts(OdePhysicsSpace.java:609)
   at com.jmex.physics.impl.ode.OdePhysicsSpace.computeTimeStep(OdePhysicsSpace.java:564)
   at com.jmex.physics.impl.ode.OdePhysicsSpace.update(OdePhysicsSpace.java:521)
   at com.jmex.physics.util.SimplePhysicsGame.update(SimplePhysicsGame.java:89)
   at com.jme.app.BaseGame.start(Unknown Source)
   at com.jmetest.physicstut.Lesson1.main(Lesson1.java:69)



Now I have a question :

there's something wrong in what I've done or cvs state of sources can contains erorrs ?
I know jme physics is still under intense working, but the erorr reported before does mean that the current state is unusable ?
Do I have to wait fore updates ? at what frequency updates could be released ?
If I find problems and than I solve them, where can I post solutions ?

If my english could be incomprensible, let me know :)

Current jME Physics 2 cvs version should work.



It could be a platform specific error. What system are you working on? Please post OS and cpu info.



Posting problems and solutions on this board is the best way to go :slight_smile:

Fine, I've got an HP pavilion dv500, Intel centrino core duo 1.6Ghz, RAM 1Gbyte, WinXpHome.

I ran it with a jdk1.5.0_09 jre inside Eclipse IDE.



I've found, anyway, that TestChooser and TestMarble classes cannot compile for they don't find jmetest.TestChooser class.



Are you shure that in cvs state everything goes well ?

elettrozero said:

Fine, I've got an HP pavilion dv500, Intel centrino core duo 1.6Ghz, RAM 1Gbyte, WinXpHome.
I ran it with a jdk1.5.0_09 jre inside Eclipse IDE.

that should be fine, please make sure you are using the correct natives


I've found, anyway, that TestChooser and TestMarble classes cannot compile for they don't find jmetest.TestChooser class.

make sure you have the jME test sources in your classpath


Are you shure that in cvs state everything goes well ?

quite sure, yes :)

Ok, solved, I was using wrong ODE dll.



In italy we say, doing wrong we learn to do well…:slight_smile: