Import a Cinema 4d Model with texture to jMonkey

Hey,



my problem is:



i have made a 3D model with texture in Cinema 4d ( similiar to this one : http://preview.turbosquid.com/Preview/2011/03/30__13_54_17/space%20shuttle%206.jpgeec17db2-6651-453c-9d27-ea1908e3c7dfLarge.jpg )



Now i want to export it to my jMonkeyEngine to set it up in my scene and to animate it.



I tried to export my model as a .obj-file and load it into my projekt (just the .obj-file).



The result is that i have no textures! What do i wrong?



Here my code:

[java]package mygame;





import com.jme3.app.SimpleApplication;

import com.jme3.light.DirectionalLight;

import com.jme3.material.Material;

import com.jme3.math.ColorRGBA;

import com.jme3.math.Vector3f;

import com.jme3.renderer.RenderManager;

import com.jme3.scene.Geometry;

import com.jme3.scene.Node;

import com.jme3.scene.Spatial;

import com.jme3.scene.shape.Box;



/**

  • test
  • @author normenhansen

    */

    public class Main extends SimpleApplication {



    public static void main(String[] args) {

    Main app = new Main();

    app.start();

    }



    @Override

    public void simpleInitApp() {



    //Modell laden

    Spatial spaceShuttle =assetManager.loadModel("Models/test/space.obj");





    //Skalieren

    spaceShuttle.scale(0.005f, 0.005f, 0.005f);





    //Szenenbaum erstellen

    Node sceneNode = new Node("sceneNode");

    Node geometryNode = new Node("geometryNode");

    Node lightNode = new Node("lightNode");



    sceneNode.attachChild(lightNode);

    sceneNode.attachChild(geometryNode);

    rootNode.attachChild(sceneNode);



    //neue Elemente in den Baum Einf├╝gen

    geometryNode.attachChild(spaceShuttle);



    DirectionalLight sun = new DirectionalLight();

    sun.setDirection(new Vector3f(1,0,-2).normalizeLocal());

    sun.setColor(ColorRGBA.White);

    rootNode.addLight(sun);





    }



    @Override

    public void simpleUpdate(float tpf) {

    //TODO: add update code

    }



    @Override

    public void simpleRender(RenderManager rm) {

    //TODO: add render code

    }

    }

    [/java]

Hi,

is your texture in the Models Folder ? Have you got an .mtl file with your Model ?

Is there a wrong texturepath in the .mtl file ?

That where my first mistakes :smiley:

Greetings j4ever