[Resolved]probleme with TestApplet on linux

Hello I have a problem under linux

I want to say that it works on windows



Infact I use

TestApplet.java

windows no problem

and when I run "myclass extends SimpleApplication" directly without using a testApplet

it works under linux and windows



the message error


Exception in thread "LWJGL Renderer Thread" java.lang.UnsatisfiedLinkError: no lwjgl in java.library.path
        at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:1734)
        at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Runtime.java:823)
        at java.lang.System.loadLibrary(System.java:1028)
        at org.lwjgl.Sys$1.run(Sys.java:72)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at org.lwjgl.Sys.doLoadLibrary(Sys.java:65)
        at org.lwjgl.Sys.loadLibrary(Sys.java:81)
        at org.lwjgl.Sys.<clinit>(Sys.java:98)
        at com.jme3.system.lwjgl.LwjglAbstractDisplay.run(LwjglAbstractDisplay.java:146)
        at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)



but where do I put it?

It actually could fail on windows as well, I guess its just that you have the natives in the right place (coincidentally!).

In order to make the applet work, you need to load the natives in privileged mode, which isn't possible unless your JARs are signed.

For that purpose, LWJGL have their own special AppletLoader that will display a nice loading screen and load the natives for you, here's a short tutorial:

http://lwjgl.org/wiki/doku.php/lwjgl/tutorials/applet



There's also an applet set up already made in jME3, inside the /applet folder:

http://code.google.com/p/jmonkeyengine/source/browse/#svn/branches/jme3/applet



It's a bit outdated, so it might not work, but should give you a good idea of how to set up one for yourself.

n the developement I never signed a jar

yes after they deploy when



thank you for the tutorials I need it later

but it is run via the applet loader net bean

ubuntu linux



ka so it seems I did not have all the jar applet in native Linux